درخواست پشتیبانی رایگان
نورترازان معین

مالیات چیست؟

مالیات بخشی از درآمد میباشد که دولت و وظیفه ی کار و اجتماعی و پوشش هزینه های تامین امنیت و تامین زیرساخت های آموزشی را بر عهده دارد .

هدف اصلی از مالیات جمع‌ آوری منابع مالی برای تأمین هزینه‌ های دولت است که توسعه و ارتقای بخش های مختلف کشور و برای رفاه بیشتر و  تأمین هزینه‌ های عمومی استفاده میشود

مالیات به شکلی طراحی شده که افراد و شرکت ها را به پرداخت مالیات تشویق شوند و افرادی که فرار مالیاتی کردند را تنبیه کنند . مثلا ،  جریمه در نظر گرفته شده است برای پرداخت نکردن مالیات جرایم سنگینی دارد ، مشمول زندان میشود و  عدم دریافت اعمال قانون ،  پرداخت مالیات است .

مبلغ مالیات بر درآمدبه صورت ضریبی مستقیم از درآمد تحصیل شده حساب میشود و با توجه به قوانین مالیاتی کشور جداولی برای محاسبه مبلغ مالیات تعیین میشود .

افراد با درآمد بالا تر مبلغ بیشتری به عنوان به مالیات پرداخت میکنند . مبالغ مالیاتی که توسط افراد پرداخت میشود توسط دولت جمع آوری میشود مالیات میتواند به کنترل تورم و ایجاد فرصت های شغلی و توزیع منابع به بهبود اقتصاد کشور کمک کند . کیفیت اخذ مالیات مهم ترین بخش های اقتصادی کشور اهمیت زیادی دارد .

نقش مالیات؟

مالیات اهمیت زیادی برای جامعه و دولت دارد . برای جامعه مالیات میتواند به کنترل تورم و توزیع منابع وبه بهبود اقتصاد کشور و رفاه جامعه کمک میکند و برای دولت مالیات میتواند منابع مالی و بودجه برنامه ریزی را فراهم کند . و دارای دستور کار اساسی برای ارتقای سطوح زندگی و بهبود اقتصاد جامعه و کشور است .

۱-  تأمین بودجه دولت

دولت برنامه‌ ها و طرح های خود و ارائه خدمات به شهروندان را انجام میدهد ومالیات اصلی ترین منبع درآمدی برای آن‌ محسوب میشود . برنامه‌ هایی در بودجه ی دولت که از سمت مالیات اجرا میشود به بهسازی زیر ساخت‌ های مانند بنادر و پل‌ ها و جاده‌ ها فرودگاه‌ ها و تحقیق در قسمت پزشکی و بهداشت و آموزش پرورش و فرهنگ و هنر تأمین میشود به کمک مالیات و هزینه های نظامی ، خدمات پلیس و تامین امنیت انجام میشود . بدون هزینه‌ ی دولت نمیتواند خدمات را برای شهروندان انجام بدهد .

۲- توزیع دارایی‌ ها

مالیات ابزاری برای توزیع ثروت اجباری ومنصفانه در جامعه باشد میباشد برای افراد وشرکت ها و بخش های سازمان کمک میکند. در بیشتر کشور ها، توزیعی دربعضی سیاست‌ های اجتماعی و اقتصادی برای پیشرفت  صورت میگیرد توزیع شامل برنامه‌ ایجاد فرصت‌ برای شغل ، جایزه برای پروژه‌ های تحقیق و توسعه در پزشکی ، ارتقای مهارت‌ کارگران ، و ایجاد شرایط مثل وام و سرمایه است . توزیع باعث افزایش علاقه و انگیزه کارکنان ، و پویایی و افزایش رشد سازمان‌ ها  میشود

۳- کنترل تورم

کاهش هزینه ها و کاهش تقاضا قیمت‌ ها و افزایش مالیات برای شرکت‌  میزان نقدینگی جامعه کاهش مییابد و تقاضای کاهش برای کالا ها و خدمات منجر شود و مثلا مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات بر درآمد کمک میکند که میزان پول کاهش پیدا کند و باعث کاهش تورم در کشور میشود

۴- پیشرفت اقتصادی

تنظیم مالیات در سیاست‌ های اقتصادی میتواند کمکی برای دولت باشد تا با دریافت درآمد مالیات‌ ها، به رشد اقتصاد کشور بپردازد. دولت با استفاده از درآمد حاصل از مالیات، میتواند سرمایه‌گذاری مثلا حمایت از تولید داخلی و بهبود زیر ساخت‌ کشور و  کمک به بخش‌ های تحصیلی و آموزشی و بهداشتی باشد. و رشد بادوام برای کشور و استقلال اقتصادی شده و جامعه را ارتقا میدهد .

انواع مالیات چیست؟

مالیات مستقیم  : مستقیماً از درآمد و دارایی‌های شخص پرداخت میشود . به‌عنوان نمونه میتوان به مالیات بر درآمد گفته میشود

مالیات غیرمستقیم  : از طریق محصولات ، خدمات و معاملات مالی به شخص پرداخت میشود . به‌عنوان نمونه میتوان به مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر مصرف گفته شود

انواع مالیات مستقیم و غیر مستقیم؟

۱- مالیات بر املاک بر مالکان دارایی‌ های ثابت مثال ساختمان ، زمین، ویلا و غیره، اعمال میشود .

۲- مالیات بر درآمد بر درآمد های شخص اعم از تأمین اجتماعی ، حقوق و مزایا ، درآمد های حاصل از واگذاری حقوق و محصولات اعمال میشود .

۳- مالیات بر ارزش افزوده هر محصول و خدمتی که ارائه میشود مالیات مشمول میشود . این مالیات به صورت غیر مستقیم از سمت فروشندگان از مشتریان دریافت میشود و به دولت پرداخت میشود .

۴- مالیات بر مالکیت بر اموال ثابت مثال خانه، زمین، مستغلات تجاری، جواهرات، سکه و غیره اعمال میشود .

۵- مالیات بر معاملات برای معاملات انجام‌شده، مانند خرید، فروش مسکن، معاوضه کردن غیر نقدی، واگذاری حقوق و غیره اعمال میشود .

۶- مالیات بر سود شرکت‌ ها برای سود شرکت‌ ها و براساس فعالیت میتواند معافیت یا ضرایب تفاوت داشته باشد مانند مالیات شرکت‌ های بورسی ، فعال در مناطق آزاد تجاری ، شرکت‌ های بین‌ المللی .

۷- مالیات گمرکی برای صادرات و واردات کالا ها و ترانزیت بین المللی اعمال میشود .

۸- مالیات بر تجارت الکترونیکی  مخصوص برای تجارت الکترونیکی و فروش‌ های اینترنتی اعمال میشود .

عواقب عدم پرداخت مالیات؟

پرداخت نکردن  مالیات عواقب جدی برای فرد یا شرکت دارد .

1- جریمه

جرمی فرعی، در  عدم پرداخت مالیات توسط یک شخص صورت گرفته است جریمه یکی از عواقب احتمالی پیش بیاید. ممکنه جریمه به صورت درصدی از مبلغ مالیات پرداخت نشده ( تا چند برابر اصل مالیات ) تعیین شود .

2- پیگرد قانونی

دولت میتواند برای مطالبه مالیات، داد خواست خود را ارائه دهد. این داد خواست میتواند به شرح پرداخت معوقات پرداخت نشده شامل جرائم، بدهی‌ های قانونی و نوسانات قیمتی باشد.. هنگامی که داد خواست ارائه شده است، شخص متخلف باید هزینه‌ های حقوقی را بپردازد که ممکنه به ارزش بالایی برسد.

3- سلب حقوق

عدم پرداخت مالیات  به سلب حقوقی متخلف منجر شود. مانند ، شرکت حقوقی ممنوعیت کار پیدا کند و  افراد ممنوعیت خروج از کشور تا تسویه کامل بدهی های مالیاتی داشته باشند.

4- پیامد اجتماعی

به عنوان جریمه ای فرعی، عدم پرداخت مالیات به عواقب سیاسی، اجتماعی و روانی منجر شود. در جوامع، شخص متخلف به عنوان یک فرد غیرقابل اعتماد شناخته میشود که به خسارت اجتماعی و کاری زیادی برای او و خانواده‌اش منجر شود.

هزینه‌های قابل قبول مالیاتی؟

هزینه‌ های قابل قبول مالیاتی با کسب و کار یا حرفه‌ ای که به نحوی با درآمد شخص گفته میشود. این هزینه‌ ها میتوانند به عنوان کاهنده مالیات مازاد پرداختی توسط شخص باشد .

1- هزینه‌ های مرتبط با اجاره فضای کاری و تجهیزات مرتبط با کار

شامل اجاره فضای کاری ، مبلغ اجاره تجهیزات و دیگر هزینه‌ های مرتبط با دفتر کار میشوند .

2- هزینه‌ های مربوط به خرید تجهیزات و لوازم بهره‌برداری

هزینه مرتبط با خرید تجهیزات، مبلغ خرید لوازم بهره‌ برداری مرتبط با کار و دیگر هزینه‌ های مربوط به بهبود و نگهداری آن‌ها نیز میتوانند به عنوان هزینه‌ های قابل قبول مالیاتی شناخته شوند .

3- هزینه‌ های مربوط به کارکنان و مزایای اضافی

آنچه شما به عنوان پرداخت حقوق و دستمزد به کارمندان خود پرداخت میکنید ، به عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی شناخته میشوند. همچنین، هزینه‌ های مرتبط با بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی نیز ممکنه از این قبیل باشند .

4- هزینه‌ های نرخ جذب مشتریان

شامل هزینه‌ های تبلیغات و بازاریابی که شما برای بازاریابی محصول یا خدمت خود پرداخت میکنید .

5- هزینه‌ های مربوط به مدیریت و حامیان شما

شامل پرداخت حقوق و دستمزد مدیران و حامیان شما میشوند .

6- هزینه‌ های مرتبط با آموزش و آموزش

هزینه مرتبط با یادگیری مهارت‌ها و توسعه دانش مرتبط با کسب‌ و کار شما ، میتوانند به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی شناخته شوند .

7- دیگر هزینه‌ های مرتبط با کسب و کار

هزینه‌ های دیگری که ممکنه  مرتبط با کسب و کار شما باشد ، مانند دستمزد مشاوران، کارمندان حسابداری و مالیاتی میتوانند هزینه قابل قبول مالیاتی شناخته شوند .

افراد مشمول مالیات؟

اشخاصی که باید مالیات پرداخت کنند، معمولاً شامل افرادی هستند که درآمد مشخصی دارند. اما پرداخت مالیات تنها به درآمد فرد بستگی ندارد، بلکه به سایر عوامل نیز بستگی دارد که میتوانند افراد را مشمول مالیات کنند.

بعضی از اشخاص مشمول مالیات؟

۱- افرادی که دارای درآمد سالیانه هستند

افرادی که دریافت درآمدی به صورت مستمر ، بیش از حد معینی دارند برای پرداخت مالیات مشمول میشوند .

۲- شرکت‌ ها و سازمان‌های اقتصادی

شرکت‌ هایی که در طول سال درآمد دارند باید مالیات پرداخت کنند . این درآمد ها میتوانند از فروش محصولات یا خدمات ، سود سهام ، واردات کالا و دیگر موارد شامل باشند .

۳- فردی که درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری دارد

افرادی که درآمد هایی را که حاصل از سرمایه‌گذاری در بورس و  اموال و ملاک و سایر سرمایه‌ گذاری‌ ها کسب میکنند باید مالیات پرداخت کنند .

۴- فروشنده‌ها و تولیدکنندگان

فروشنده‌ ها و تولیدکنندگان کالا و خدمات نیز برای پرداخت مالیات مشمول میشوند .

۵- مستأجران

مستاجران ممکن است برای خدمات و سایر هزینه‌ ها از جمله وام‌های مسکن و بسیاری پول پرداخت کنند که ممکنه مشمول مالیات باشد .

شرایط مالیاتی در هر کشور میتواند با یکدیگرتفادت داشته باشد و عوامل متعددی ( مثل درآمد ، سن ، وضعیت تأهل و سایر عوامل ) میتوانند تعیین کنند که کدام افراد  به چه میزانی مالیات پرداخت خواهند کرد.

×

دریافت مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره شماره خود را وارد و ثبت نمایید. کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

👇👇👇