نمایندگان مجلس با بررسی لایحهای که به دولت اجازه میدهد مالیات دارو، مواد اولیه دارویی، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشکهای ویژه اطفال، کالاهای اساسی و نهادههای دامی و کشاورزی را کاهش دهد، موافقت کردند.
لایحه کاهش مالیات دارو با اولویت دو فوریت در دستور کار مجلس قرار گرفت
موافقت مجلس با بررسی دوفوریتی لایحه کاهش مالیات دارو و کالاهای اساسی
۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ – ۱۱:۱۹ | اخبار سیاسی | مجلس و دولت ایران
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) با بررسی لایحهای که به دولت اجازه میدهد مالیات دارو، مواد اولیه دارویی، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک مخصوص اطفال و مواد اولیه آن، کالاهای اساسی و نهادههای دامی و کشاورزی را کاهش دهد، با قید دوفوریت موافقت کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، این موافقت در جریان بررسی تقاضای دولت برای اصلاح جزء (۱) بند (ذ) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور انجام شد.
کاظم دلخوش، معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیسجمهوری، ضمن قرائت نامه درخواست رئیسجمهور خطاب به ریاست مجلس اعلام کرد: این لایحه با هدف کنترل قیمت دارو، مواد اولیه دارویی، ملزومات پزشکی و تأمین امنیت غذایی و سلامت مردم تدوین شده و با قید دو فوریت به تصویب هیئت دولت رسیده است. وی از نمایندگان خواست تا با تسریع در روند بررسی این لایحه موافقت کنند.
تغییرات مالیاتی: کاهش مالیات بر ارزش افزوده برای این کالاها ( لیست و جزئیات خبر)
مخالفت و موافقت نمایندگان با دوفوریت لایحه کاهش مالیات دارو و نهادههای کشاورزی
در جریان بررسی درخواست دوفوریتی دولت برای کاهش مالیات دارو و کالاهای اساسی، مهرداد لاهوتی، نماینده مردم لنگرود در مجلس، با این درخواست مخالفت کرد و گفت: «بودجه سال جدید بهتازگی ابلاغ شده و حتی به دست دستگاههای اجرایی نرسیده است؛ بنابراین بررسی این موضوع نیاز به زمان بیشتری دارد و در خوشبینانهترین حالت باید به صورت یکفوریتی بررسی شود.»
در مقابل، مهرداد گودرزوند چگینی، نماینده مردم رودبار، در دفاع از درخواست دولت اظهار داشت: «عدم تصویب این لایحه، باعث افزایش قیمت دارو و ملزومات پزشکی شده و خسارات سنگینی به مردم و کشور وارد خواهد کرد. این لایحه تلاشی برای جبران مشکلات موجود در زمینه نهادههای دامی، کشاورزی و حوزه درمان است و تصویب آن میتواند نقش مؤثری در جلوگیری از گرانی داشته باشد.»
موافقت نمایندگان با بررسی دو فوریتی لایحه اصلاح بخشی از قانون بودجه ۱۴۰۴
در ادامه بررسی درخواست دولت برای اصلاح یکی از احکام بودجه سال ۱۴۰۴ با قید دو فوریت، محمدرضا صباغیان، نماینده مردم بافق، در مخالفت با این تقاضا اظهار کرد: «با توجه به اینکه کمتر از دو ماه از آغاز سال گذشته، هنوز مرکب بودجه خشک نشده و احکام آن به طور کامل ابلاغ نشده است، بررسی این لایحه در این مقطع زمانی مناسب نیست.»
در مقابل، سلمان اسحاقی، نماینده قائنات، در حمایت از این درخواست دولت تأکید کرد: «با توجه به وضعیت نگرانکننده بازار دارو در سراسر کشور، توجه به حوزه سلامت و تأمین دارو از اهمیت بالایی برخوردار است و بررسی فوری این لایحه ضرورت دارد.»
پس از اظهارات موافقان و مخالفان، مجلس شورای اسلامی با درخواست دولت برای بررسی لایحه اصلاح جزء (۱) بند (ذ) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ با قید دو فوریت موافقت کرد. از مجموع ۲۲۶ رأی مأخوذه، ۱۵۶ نماینده رأی موافق، ۶۵ نماینده رأی مخالف و ۵ نماینده رأی ممتنع دادند.
متن لایحه اصلاحی به این شرح است:
«ماده واحده- در صدر جزء (۱) بند (ذ) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، پس از عبارت “حقوق گمرکی”، عبارت “و مالیات ارزش افزوده” اضافه میشود.»
بر اساس جزء ۱ بند (ذ) تبصره (۱) قانون بودجه ۱۴۰۴:
«دولت مجاز است در سال ۱۴۰۴ حقوق گمرکی واردات دارو و مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک مخصوص اطفال و مواد اولیه آن، کالاهای اساسی و نهادههای دامی و کشاورزی را به یک درصد (۱٪) کاهش دهد. سایر اقلامی که حقوق گمرکی آنها طبق قوانین موجود زیر یک درصد است، بدون تغییر باقی میمانند.»
همچنین مطابق ماده ۱۶۱ قانون آئیننامه داخلی مجلس، لوایح دو فوریتی باید با سرعت ویژهای رسیدگی شوند؛ از جمله چاپ و توزیع طرح یا لایحه حداکثر چهار ساعت پس از تصویب فوریت، تحویل پیشنهادهای نمایندگان ظرف بیست ساعت، ارائه گزارش کمیسیون ظرف سه روز کاری و چاپ پیشنهادها حداقل یک ساعت پیش از شروع مذاکرات.

پرسش و پاسخ درباره لایحه کاهش مالیات دارو و کالاهای اساسی
سؤال ۱: چرا دولت لایحه کاهش مالیات دارو و کالاهای اساسی را به مجلس ارائه کرد؟
پاسخ: دولت با هدف کنترل قیمت دارو، مواد اولیه دارویی، ملزومات پزشکی، شیرخشک اطفال و نهادههای دامی و کشاورزی، این لایحه را برای کاهش مالیات دارو ارائه داده است تا از گرانی جلوگیری و سلامت و امنیت غذایی مردم تأمین شود.
سؤال ۲: چه کسانی در مجلس با دو فوریت این لایحه مخالفت کردند؟
پاسخ: برخی نمایندگان از جمله محمدرضا صباغیان و مهرداد لاهوتی معتقد بودند به دلیل تازه ابلاغ شدن بودجه سال جدید، بررسی این موضوع باید با زمان بیشتری و حداکثر به صورت یکفوریتی انجام شود.
سؤال ۳: موافقان این لایحه چه استدلالی داشتند؟
پاسخ: موافقان مانند سلمان اسحاقی و مهرداد گودرزوند چگینی بر ضرورت توجه فوری به وضعیت بحرانی بازار دارو، جلوگیری از گرانی و حمایت از حوزه سلامت مردم تأکید کردند.
سؤال ۴: نتیجه رأیگیری مجلس چه بود؟
پاسخ: بیش از دو سوم نمایندگان مجلس به بررسی این لایحه با قید دو فوریت رأی مثبت دادند. از مجموع ۲۲۶ رأی مأخوذه، ۱۵۶ رأی موافق، ۶۵ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع به ثبت رسید.
سؤال ۵: متن لایحه اصلاحی چه تغییری در بودجه سال ۱۴۰۴ ایجاد میکند؟
پاسخ: طبق این لایحه، عبارت «و مالیات ارزش افزوده» به صدر جزء (۱) بند (ذ) تبصره (۱) قانون بودجه ۱۴۰۴ اضافه میشود، به این معنا که دولت میتواند مالیات ارزش افزوده واردات دارو، ملزومات پزشکی و کالاهای اساسی را هم کاهش دهد.
ثبت مشاوره حسابداری و مالیاتی
آیا در زمینه مالیات دارو و کالاهای اساسی یا تأثیر تغییرات بودجه بر کسبوکار شما سوالی دارید؟
🔹 مشاوران حرفهای ما در زمینه حسابداری و مالیات آمادهاند تا در سریعترین زمان پاسخگوی شما باشند.
نظری یافت نشد