درخواست پشتیبانی رایگان
PWA
نورترازان معین

سامانه مجری و مشاور امور مالیاتی و حسابداری - نورترازان معین

مالیات بر تورم؟


مالیاتی بر تورم؟

مالیات بر عایدی سرمایه که ایرادات آن مورد بررسی مجدد جهت تایید نهایی شورای نگهبان قرار گرفت تا در آخر پایه جدید مالیاتی به مرحله اجرا درآید و درآمد های جدیدی را برای دولت تامین کند.

کارشناسان اجرای در شرایط تورمی میتواند تعیین نرخ مالیات بر عایدی سرمایه را در مدت زمان معین و مشخص چالش برانگیز کند، تعیین نرخ مشخص و معین مالیات بر عایدی سرمایه  به تورم در شرایط حاظر امکان پذیر نیست . بعضی از مخالفان اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه اعتقاد دارند ، اجرایاین موضوع به منزله پرداخت مالیات موازی و مضاعف است، سرمایه‌گذاران بر سود حاصل از فروش یک دارایی و دوباره مدتی که وجوه را برداشت میکنند شامل مالیات میشوند و به ترتیب فرد از سرمایه‌گذاری و فعالیت در حوزه‌ های مختلف خودداری میکند و رشد اقتصادی و کارآفرینی و نوآوری در کشور محدود میشود،  کسی تمایلی به جدا شدن از پولی که به سختی به دست آورده به دلیل ناکارآمدی سیاست‌ های پولی و مالی دولت مردان به نام پرداخت مالیات هم زمان با رشد فزاینده تورم را ندارد.

مالیات بر تورم یا از تورم؟

در کشور ها با تورم بالا ، این دولت‌ ها هستند که برنده هستند و به‌ دلیل کسری بودجه‌ اش تورم میسازند و شامل هزینه  میشود که مردم  آن را پرداخت میکنند .

آیا دولت با ایجاد تورم از شهروندانش مالیات بگیرد؟

وقتی دخل و خرج‌ اش نخواند ناچار میشود که به بانک مرکزی پناه ببرد و وقتی این بانک برای پرداخت هزینه‌ های دولت، پول بدون پشتوانه چاپ میکند،  تورم‌سازی گفته میشود

و هزینه این پول چاپ کردن بی‌حساب را مردم با تورم بالا میپردازند. تورم بالا باعث افت ارزش پس‌ انداز شهروندان و کاهش قدرت خرید میشود و این سیکل معیوب در اقتصاد را مالیات تورمی میدانند .
مثلا  شما 200 میلیون تومان در بانک سپرده‌گذاری میکنيد و سود 30 % میگیرد تورم بالای 50 % است. با یک حساب و کتاب ساده شما، 30 % قدرت خرید کم شده یا ارزش پس‌ اندازتان افت کرده است. ا مالیات بر تورم  یکسان گرفته نمیشود و اکثر افراد با درآمد کم تر که پس‌ اندازشان زیاد نیست و نمیوانند آن‌ را با صرف خرید کالا هایی پایدار کنند و یا و نمیتوانن ریسک کنند، بیشتر ضرر نیبینند

افراد دارای پس‌انداز زیاد یا ریسک بالا تر به جای سپرده کردن پول‌ شان در بانک به خرید کالا هایی مانند ارز و طلا و خودرو اقدام میکنند و در یک بازه زمان میان‌ مدت سود به‌ مراتب بالا تر از نرخ تورم را کسب کنند.

مالیات از تورم گرفتن بهتر است یا مالیات بر تورم بستن؟

دولت‌ ها به درستی سیاست گذاری کنند و نرخ تورم را تک‌ رقمی نگه دارند  دولت میتواند از تورم‌ سازان مالیات بگیرد و سوداگری در بازار های با نوسان زیاد قیمت نظیر ارز و طلا یا خودرو توجیه ندارد .
در تورم بالا ، سیاست مداران جرأت اصلاح و تحول بنیادین در اقتصاد را ندارند ممکنه با ریسک کمترین محبوبیت مواجه شوند و

استمرار این وضعیت، هم به ضرر مردم و هم دولت خواهد بود.

در تورم بالا، هرچند مالیات نانوشته از مردم گرفته میشود آن‌ هم نه عادلانه، اما یک انحراف جدی در بازار ها و کل اقتصاد اقدام میشود و همه به جای افزایش بهره‌ وری و کارایی دنبال سوداگری و رانت هستند و اقتصاد رفتاری را با کژ منشی مواجه میسازد

همه نگران هستند  یعنی عدم‌ ثبات در اقتصاد و کمرنگ شدن فضای کسب‌ و کارها تا جایی که مالیات‌ ستانی هم بصورت یک سیاست درست ایجاد عدالت در حوامع هم کارآمدی و اثرگذاری‌ اش را در برابر تورم از دست میدهد.

تورم مالیات پنهان؟

اثرات تورم به طور کامل در نوع سرمایه‌ گذاری پس انداز و ذخیره‌ سازی دارایی است .

تورم در سال‌ های گذشته برنامه‌ ریزی‌ ها را در سطح های مختلف ساخته است .

بیشتر از کسب‌ و کار ها تورم که مالیات بدون قانون‌ گذاری است ، آسیب‌ های جدی دیدند.  مالیات بر خلاف تورم اختلاف طبقاتی را کاهش میدهد. تورم برای افراد در قشر فقیر خیلی و کشنده است باعث تخریب است و مالیاتی که بار اضافی آن به دوش افراد و قشر کم‌ درآمد است. اعتماد به پول ملی و قرارداد های اقتصادی فشار تورم کاهش میابد . که در شرایط فعلی قرارداد های بلندمدت ریالی چندانی وجود ندارد مشخص نیست در ماه‌ های آینده ارزش ریال تغییراتی میکند.

غیرقابل پیش‌بینی است اقتصاد را افزایش میدهد و زمینه‌ های سرمایه‌ گذاری خارجی و داخلی را با مخاطرات زیاد ی رو به‌ رو میکند.

در سرمایه‌ گذاری‌ های تولیدی‌ محور، پس‌ انداز ها را به سمت فعالیت‌ های کوتاه‌ مدت سودا گرایانه میل داده  و حفظ ارزش دارایی‌ ها در اولویت فرد انجام میشود .

سرمایه‌گذاری‌ های بلند مدت را بی‌معنا میسازد و قسمت تولیدی را با آسیب‌ های جبران‌ ناپذیری رو در رو میکند . سیاست گذاران به جای حل ریشه‌ ای تورم ،  مسکن‌ های کوتاه‌ مدتی سیاست‌ های انقباضی‌ هستند.

تاثیرگذار بورس در دوره‌ های با تورم بالا در 5 سال گذشته ، به طور درست سهام ارزش خود را از دست داده است. همه ی کشور های با تورم‌ های بالا این اتفاق می افتد.

در سال‌ های گذشته در دوران رکودی بورس خیلی از نمادها دوران سختی را پشت سر گذاشتند و برای پیشرفت بیشتر تحت‌تاثیر جو مثبت رشد کردند. در کشور با تورم‌ های بالا تاثیر سرمایه‌ گذاری درست کاهش میابد و قسمت های تولیدی متحمل زیان میشوند.

نظری یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره، شماره خود را در کادر باز شده در صفحه وارد کرده و روی کلید ثبت کلیک کنید.
خانهمقالاتفروشگاهحساب

دریافت مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره شماره خود را وارد و ثبت نمایید. کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

👇👇👇