ویژگی های شرکت سهامی خاص چیست؟
1. شرکت خاص اوراق قرضه انتشار نمیشود .
2. برخلاف دیگر شرکت ها برای تاسیس آن حداقل سرمایه مشخص ومعین نشده 1/000/000 میلیون تومان است .
3. سرمایه باید اوراق سهام باشد .
4. حداقل تعداد مدیران و هیئت مدیره 3 نفر باشد .
5. نقل و انتقال سهام در نسبت به شرکت مثلا تضامنی آسان تر است ، ولی امکان دارد که با موانعی رو به رو باشد منوط به رضایت مدیران شرکت یا مجامع عمومی گردد .
6. مسئولیت سهام داران در شرکت مثلا مسئولیت شرکاء شرکت بامسئولیت محدود است فقط به میزان سهام شان مسئول تادیه دیون شرکت هستند نه بیش تر .
7. سهام شرکت خاص قابل عرضه در بورس نیست .
8. در تصمیم گیری برای اداره این شرکت ، رای زیادی ملاک است و منظور از اکثریت نیز اکثریت سرمایه است، یعنی عده ای از شرکاء که بیش از نصف سرمایه شرکت را دارا باشند ، ولو آنکه از لحاظ عددی این شرکاء در اکثریت نباشند. بنابراین شیوه اخذ تصمیم در این شرکت ساده و سریع است.
9. سرمایه شرکت توسط خود موسسین تامین میشود و حق صدور اعلامیه پذیره نویسی را ندارند .
10. در اسم شرکت های سهامی خاص، عبارت شرکت خاص بلافاصله قبل یا بعد از نام اصلی شرکت در کلیه اوراق و اطلاعیه ها و آگهی شرکت روشن و خوانا قید شود.
11. مبلغ اسمی هر سهم در شرکت سهامی خاص محدود نیست.
12. نحوه اداره و شیوه کامل و دقیق مدیریت و گرفتن تصمیم نسبت وضع شده . قالب برای ایجاد و به وجود آمدن شرکتی با تعدادی از شرکاء مناسب است.
13. انتقال سهام در این شرکت ها، مشروط به موافقت سایر شرکاء می باشد.
14. در شرکت سهامی خاص باید تعداد شرکاء حداقل 3 نفر باشند .
نام شرکت از سهامی خاص استفاده نشده ، قانون گذار ضمانت اجراء نکرده . ولی تخلف با قیاس شرکت سهامی و شرکت با مسئولیت محدود، که در شرکت های با مسئولیت محدود عدم بامسئولیت محدود که مسئولیت شرکاء این شرکت در برابر افراد ثالث مسئولیت تضامنی گردد، در شرکت سهامی عدم قید عبارت شرکت خاص انجام میشود که مسئولیت سهام داران شرکت در برابر افراد ثالث تضامنی باشد .
تشکیل شرکت سهامی خاص، راحت تر از شرکت عام میباشد. برای تاسیس و به ثبت شرکت خاص، مقنن تسلیم مدارکبه مرجع ثبت شرکت کافی میداند
1-انتخاب اولین مدیران و بازرسان یا بازرس شرکت که باید در صورت جلسه قید شود و به امضاء همه ی سهام داران برسد .
2-گفتن نام روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی شرکت را تا تشکیل اولین مجمع عمومی منتشر میکند .
3- قبول کتبی سمت اعضاء هیات مدیره و بازرس یا بازرسان .
4-اظهارنامه مشعر بر تعهد همه ی سهام و گواهی نامه بانکی حاکی از تادیه بخش نقدی نباید کم تر از 35 % کل سهام باشد . همه ی سرمایه شرکت خاص باید توسط سهام داران تامین شود . در که همه ی یا بخشی از سرمایه غیرنقدی باشد، باید همه ی آن تادیه شده و تقویم به تفکیک در اظهارنامه منعکس باشد. برخی از سهام داران سهام ممتازی باید شرح امتیازات در اظهارنامه ثبت شرکت منعکس شود .
5- تهیه و تنظیم اظهارنامه که باید به امضاء همه ی سهام داران رسیده باشد .
6- تهیه و تنظیم اساسنامه باید امضاء همه ی سهام داران رسیده باشد .
ویژگی های شرکت های سهامی عام چیست؟
1. بانک دولتی باید در قالب شرکت عام با سهام با نام تشکیل شوند و بانک های خصوصی و موسسات مالی و اعتباری باید در قالب شرکت سهامی عام یا شرکت تعاونی سهامی عام تشکیل شوند .
2. شیوه های داره آن کامل است و مقررات قابل توجهی راجع به نحوه اداره و شیوه مدیریت و اخذ تصمیم نسبت بدان وضع شده است، از همین رو این قالب برای تشکیل شرکتی با تعداد قابل توجهی از شرکاء مناسب است. شرکاء شرکت سهامی عام، گاه تا هزاران و میلیون ها شخص می رسد.
3. نقل و انتقال سهام در آن خیلی راحت با هیچ مانعی رو به رو نیست و نمیتوان آن را منوط به موافقت فرد یا نهادی نمود .
4. شرکت عام میتوان به منتشر اوراق قرضه باشند
5. تعداد سهام داران شرکت عام حداقل 5 نفر است .
6. در تصمیم گیری برای اداره این شرکت ، رای زیادی ملاک است و یعنی زیاد سرمایه است، عده ای از شرکاء که بیش تر از نصف سرمایه شرکت را دارا باشند، و عددی این شرکاء در اکثریت نباشند. گرفتن تصمیم در این شرکت سریع و راحت است .
7. سهام شرکت عام عرضه در بورس بمیاشد
8. برخلاف دیگر شرکت ها، برای تاسیس حداقل سرمایه مشخص و معین شده 5/00/000 میلیون تومان است .
9. تعداد مدیران هیئت مدیره شرکت عام حداقل 5 نفر میباشد .
10. مبلغ اسمی هر سهم در شرکت عام نباید از مبلغ 10/000 هزار تومان بیش تر باشد .
11. مسئولیت سهام داران شرکت مثلا مسئولیت شرکاء شرکت با مسئولیت محدود است. فقط به میزان سهام شان مسئول تادیه دیون شرکت هستند نه بیش تر .
نظری یافت نشد