نکات مهم شرکت تضامنی و نسبی چیست؟
1- تنظیم شرکتنامه شرط پذیرش درخواست ثبت این شرکت ها از اداره ثبت شرکت ها حساب میشود .
2- هر 2 شرکت مثلا شرکت با مسئولیت محدود، زمانی تشکیل میشوند که همه ی سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیرنقدی تقویم و تسلیم شده باشد .
3-هر 2 شرکت شرکا باید لااقل 1 نفر از میان خود یا از خارج شرکت به مقام مدیریت مشخص نمایند .
4- در اسم هر 2 شرکت باید عبارات و لااقل اسم 1 نفر از شرکا قید شود که اسم شرکت بر پایه ی کل شرکا نباشد باید بعد از اسم شریک یا شرکایی که قید شده عبارتی از قبیل و شرکا یا و برادران قید شود .
5- هر 2شرکت، اگر سهم شراکت یک یا چند نفر از شرکا غیرنقدی باشد باید به همه ی شرکا اعلام شود. هر 2 شرکت بدون رضایت همه ی شرکا، نمیتوانند سهم شراکت خود را به دیگری منتقل کنند .
6- در هر دو شرکت ، سرمایه شرکا به سهم الشرکه تقسیم میشود .
7- در هر دو شرکت منافع به نسبت سهم شراکت بین شرکا تقسیم میشود، مگر آن که شرکتنامه غیر از این ترتیب در نظر گرفته باشد .
8- شرکا امکان دارد افراد حقیقی یا حقوقی باشند .
9- هر 2 شرکت حداقل از 2 شریک تشکیل میشوند .
10- موضوع فعالیت هر 2 شرکت ، باید امور تجاری باشد .
تفاوت شرکت های تضامنی و نسبی چیست؟
شرکت تضامنی هرکدام از شرکا در پرداخت بدهی مسئولیت نامحدود موظف هستند و طلبکاران از هر شرکا طلب خود را بگیرند .
شرکت های نسبی مسئولیت شرکا با سهام و سرمایه اولیه محدود میشود و طلبکاران برای طلب خود به شرکا مراجعه کنند بلکه در مرحه اول باید بدهی ها از بودجه شرکت پرداخت شود و که شرکت توان پرداخت بدهی های خود را نداشت طلبکاران به اموال فردی شرکا مراجعه کنند در غیر این صورت این اجازه را ندارند .
انتقال سهم در شرکت های نسبی سخت تر است، از طرفی به علت امنیت بیش تر شرکت های تضامنی که به مسئولیت نا محدود شرکا است سرمایه گذار های بیش تری را جذب کرده ، از طرفی شرکت های نسبی شباهت زیادی به شرکت مدنی دارند .
شرکت های تضامنی تجربه، توانایی و اعتبار را قرار میدهند و اصولا بر اساس این معیارها تقسیم سود را انجام میدهند اما در شرکت های نسبی معمولا تنها بر سهم و سرمایه اولیه سود پرداخت میشود مگر اینکه در متن قرارداد ثبت شود .
شرکت های تضامنی بیشتر وارد عرصه تجارت و اجتماعی میشوند ولی شرکت های نسبی تنها در محدوده ای فعالیت میکنند که اعتماد و صمیمیت بیش تر است
هر 2 شرکت در این است که در شرکت تضامنی به استعفا تمایل داشته باشند باید رضایت دیگر شرکا در نظر قرار بدهد، حتی با ورود شریک جدید شرکت به نحوی منحل میشود و قرارداد را مجدد مینویسند.
تفاوت مهم در نوع مسئولیت وجود دارد و آن هم این که در شرکت تضامنی به اموال فرد شخصی ، به هر مقداری بصورت دلخواه میتوانیم مراجعه کنیم اما در شرکت نسبی امکان مراجعه به اموال شخصی شریک فقط به نسبت سرمایه وجود دارد.
مانندشرکتی با 5 شریک ، 500 هزار تومان سرمایه دارد و سرمایه هر شریک معادل 200 هزار تومان است و پس از انحلال شرکت ، 700 میلیون به اضافه ی بر دارایی شرکت بدهی به وجود میاید
1-اگر شرکت تضامنی باشد : طلبکار بابت 700 میلیون تومان به هر شریکی که بخواهد مراجعه کند.
2-اگر شرکت نسبی باشد : هر شریک مالک یک چهارم سرمایه است ، نسبت به یک چهارم بدهی مسئولیت دارد 150 میلیون تومان .
شباهت شرکت های تضامنی و نسبی چیست؟
هر 2 شرکت علاوه بر شباهتهایی که باهم دارند ویژگی های منحربه فردی دارند که باعث تمایز آن ها شده
شرکت های تضامنی و نسبی هر 2 موضوع فعالیت مشترک امور تجاری میباشند. حداقل تعداد شرکاء در هر 2 شرکت 2 نفر و حداکثر تعداد آن ها از لحلظ قانونی مشخص است،
شرکاء میتوانند افراد حقیقی و یا حقوقی باشند. هر 2 شرکت ها نمونه ای دقیق از شرکت افراد هستند، اگر به هر دلیلی شرکت منحل شود و دارایی های آن کفاف پرداخت همه ی قروض و دیون شرکت را ندهد، هریک از بستانکاران میتواند اموال فردی هریک از شرکاء را توقیف نماید. در شرکت های تضامنی و نسبی مانند شرکت با مسئولیت محدود، شرکاء باید از بین خود و یا خارج از شرکت شخص یا اشخاصی را به عنوان مدیر شرکت، قبل و یا بعد از تشکیل شرکت، انتخاب نمایند. این انتخاب میتواند از طریق اکثریت آرا صورت پذیرد. ارزش رأی افراد با هم برابر است مگر در اساسنامه و یا شرکت نامه قید شود ارزش رأی متناسب با میزان سرمایه میباشد. در این نوع شرکت ها عزل مدیر نیز با رأی گیری امکان پذیر است و خود مدیر حق شرکت در این رأی گیری را ندارد. نقل و انتقال سهم الشرکه در هر دو شرکت تضامنی و نسبی منوط به رضایت همه ی شرکاء میباشد. نحوه تقسیم سود در هر دو شرکت تضامنی و نسبی یکسان است به این معنی که در وهله اول مطابق آنچه در شرکت نامه انجام شده عمل میگردد، اگر در شرکت نامه حکمی وجود نداشته باشد، تقسیم سود بر اساس سهمی که هریک از شرکاء از سرمایه شرکت دارند انجام میپذیرد. انحلال هر 2 شرکت نیز با احکام و شرایط یکسان انجام میپذیرد این شرکت ها با رضایت تمامی شرکاء منحل میگردند.
- مسئولیت اعضای جدید شرکت نسبی نسبت به قروضی که قبل از ورود او برای شرکت ایجاد شده است، برقرار میباشد .
- 2 شرکت نسبی سهم الشرکه یک یا چند نفر از شرکا غیر نقدی باشد، باید سهم الشرکه قبلاً با رضایت همه ی شرکا تقویم شود که این شرکت های تضامنی عمل میشود. هر
- 2 شرکت، مدت زمانی شرکت تشکیل میشود که همه ی سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیر نقدی تقویم و تسلیم شده است .
- هر 2 شرکت ، با هدف امور تجارتی تشکیل میشود و، اگر شرکتی با مسئولیت نسبی شرکا برای امور غیر تجارتی تشکیل شده باشد، تابع قانون حقوق مدنی خواهد بود .
- در شرکت نسبی شرکا باید حداقل 1 نفر را از میان خود یا خارج به مقام مدیری مشخص نمایند که محدوده اختیارات آن مثلا مدیران شرکت تضامنی است .
- انحلال هر 2 شرکت ، تبدیل شرکت، تغییر شریک بر خروج ، فوت یا محجوریت یکی از شرکا و ادامه حیات شرکت نسبی میباشد .
- هر 2 شرکای شرکت نمیوانند سهم الشرکه خود را به دیگری منتقل کنند، مگر رضایت شرکا را گرفته باشد .
- هر 2 شرکت منافع به نسبت سهم الشرکه بین شرکا تقسیم میشود، مگر آنکه شرکتنامه غیر از این ترتیب را به انجام رسانده .
نظری یافت نشد